Na een lange dip trekt de huizenmarkt langzaam maar zeker weer aan. Als je je huis wilt verkopen, heb je lang moeten wachten om een écht mooie prijs voor je huis te kunnen vragen. Het verder aantrekken van de huizenmarkt heeft nog even tijd nodig. Terwijl de huizenmarkt er bovenop krabbelt, kun je in de tussentijd al een solide investering maken. Isolatie is een investering die op alle vlakken levert, op financieel en ecologisch gebied!
Wat is isolatie precies?
Isolatie is het afschermen van bijvoorbeeld kou, vocht en ongedierte. Niet ieder huis is uitgerust met een (deugdelijke) isolering. Vooral in oudere huizen – gebouwd in 1970 – laat de huidige isolatie te wensen over. Als je gaat isoleren, zorg je ervoor dat je warmte beter vasthoudt in je woning. Daarnaast houd je ongewenste zaken, zoals ongedierte en schimmels, uit je woning. Je kunt talloze zaken aan en in huis isoleren: de spouwmuur, de vloer, het dak en de gevel. Iedere soort isolatie heeft weer zijn eigen voordelen.
Waarde toevoegen aan je woning
Welke soort isolatie je ook kiest; isoleren een slimme keus. Zeker als je je huis wilt verkopen. Je huis wordt meer waard, krijgt een positief energielabel en je hebt een feilloos argument tijdens de verkooponderhandeling van je woning.
Een klein budget?
Als je je huis niet binnen afzienbare tijd wilt verkopen, ben je misschien niet honderd procent overtuigd van isolatie. Misschien beschik je nog niet over de middelen. Een kwalitatieve isolatie kost immers geld. Het is een investering, die je niet goedkoop wilt afraffelen. Juist als de isolering deugdelijk is aangebracht, levert het geld op. Het is belangrijk om eerst over de benodigde financiële middelen te beschikken, voordat je aan isoleren begint. Blijft isoleren, en met name het besparende aspect daarvan, je boeien? Heb je eigenlijk weinig tot geen budget? Geen probleem – ook met een klein budget kun je je huis al isoleren. Het gaat dan vooral om de kleine dingen. Twee tips om je huis op een klein budget te isoleren!
- Stop met het verliezen van warmte door de deur(en);
Is het je weleens opgevallen dat je warmte door de deur verliest? Soms heb je het gevoel dat het tocht in huis, terwijl je zeker weet dat alle deuren en ramen potdicht zijn. Een oplossing is dan simpel; isoleer je deur(en). In de bouwmarkt of doe-het-zelf winkel kun je voor amper een tientje afdichttape kopen. Bevestig de tape aan de onderkant van de deur. Meet, knip en bevestig nauwkeurig de tape en klaar! Je hebt voor een luttel bedrag een grote tochtbron in je woning dichtgedraaid.
- Dek je brievenbus af;
´op de tocht zitten´ is waarschijnlijk een van de meest vervelende dingen in de winter. Nét die koude vlaag lucht in je nek, zorgt ervoor dat je de verwarming een aantal graden hoger zet. Zonde! Die tocht kun je makkelijk afdekken – via de brievenbus. Ongelooflijk, hoeveel tocht er via de brievenbus binnenkomt! Voel maar eens – een normale, ijzeren brievenbus in de deur sluit nét niet alles af, waardoor er nog koude lucht naar binnenkomt. Hierdoor zet jij de verwarming steeds hoger. Zonde, want dat is dweilen met de kraan open. Helemaal als je bedenkt dat sommige krantenbezorgers de vervelende gewoonte hebben om brievenbussen open te laten! Gelukkig is de oplossing simpel. Bij de bouwmarkt kun je een kwalitatieve tochtafsluiter kopen voor zo´n twintig euro. Bevestig het aan de binnenkant van de deur, en klaar is Kees. Je merkt het verschil direct – zowel in je portemonnee als in huis.